Екологічні аспекти розвитку промислового туризму в нафтогазовидобувних регіонах України - Пендерецький, О. В. (Scientific Bulletin of Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas, 2009)
Охарактеризовано стан промислового туризму в Україні і в світі. Для встановлення можливості використання промислових об’єктів в туристичних цілях розроблений метод оцінки стану довкілля на основі fuzzy-теорії, який розглянутий на прикладі оцінки стану ґрунту. Запропоновані заходи щодо прискорення розвитку промислового туризму в Україні.