ОЦІНКА НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНОГО СТАНУ ПРИХОПЛЕНОЇ ДІЛЯНКИ БУРИЛЬНОЇ КОЛОНИ ПІД ДІЄЮ УДАРНОЇ ХВИЛІ ВИБУХУ - Мойсишин, В. М.; Яцишин, В. Д.; Векерик, В. І.; Даляк, Т. М. (Scientific Bulletin of Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas, 2010)
Методом просторових характеристик розв’язано осесиметричну задачу динамічної пружності прихопленої ділянки бурильної колони. Проаналізовано вплив демпферувальних властивостей прихоплюючої породи на напружено-деформований стан ділянки бурильної колони під дією вибухової хвилі на внутрішню стінку труби.