Ціноутворення і тарифи на енергоресурси в умовах ринкової економіки - Козак, Л. Ю.; Миронова, І. В. (Scientific Bulletin of Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas, 2009)
Матеріали статті присвячені економічним питанням, а саме аналізу цін і тарифів на енергоресурси. На основі проведеного аналізу показано, що співвідношення цін на різні види енергоресурсів є некоректним. Встановлення невідповідних цін на енергоресурси є перепоною для використання альтернативних видів палива, впровадження енергозаощаджуючих технологій та ефективного енергетичного устаткування, призводить до деградації централізованої системи теплопостачання, створює надмірне навантаження на бюджет через значні обсяги дотацій, породжує соціальну нерівність різних верств населення.