Геолого-геофізичні параметри складнопобудованих порід-колекторів неогенових відкладів нафтогазових родовищ Передкарпатського прогину - Федоришин, С. Д. (Scientific Bulletin of Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas, 2009)
Вплив геологічних та фізичних чинників на покази електричних методів призводить до викривлення інформації про електропровідність газонасичених порід-колекторів. Розглядаються основні чинники та причини, які зумовлюють зміну електричних параметрів порід-колекторів. Наведено петрофізичні взаємозв’язки між електричними параметрами та структурою порового простору породи, аргументовано вплив співвідношення пустот різного розміру на ефективну проникність.