Формалізація задачі дослідження впливу забруднення ґрунтів на екологію навколишнього середовища - Крихівський, М. В.; Тимків, Ф. Д.; Матієшин, Д. Д. (Scientific Bulletin of Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas, 2012)
Розглянуто дванадцять основних хімічних елементів – забруднювачів ґрунтів. Формалізовано задачу оцінювання впливу їх концентрацій на здоров’я людей. Пропонується встановлювати тісноту статистичного зв’язку та функціональну залежність, що йому відповідає.