Ідентифікація моменту зміни вібраційного стану газоперекачувальних агрегатів природного газу - Горбійчук, М. І.; сАМУЛЯГ, с. т.; Щупак, І. В. (Scientific Bulletin of Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas, 2009)
Запропоновано метод визначення технічного стану газоперекачувального агрегату шляхом визначення моментів зміни рівнів віброшвидкостей і вібропереміщень його компонентів. Використання такого підходу дає змогу в процесі експлуатації агрегату виявити зміни сигналів вібродавачів і зробити висновки про стан газоперекачувального агрегату в даний момент часу.