Дослідження умов утилізації нафтових газів - Паневник, О. В. (Scientific Bulletin of Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas, 2009)
Досліджено характер утворення нафтових газів у газовому просторі нафтового резервуара протягом доби в літній та зимовий періоди експлуатації та визначено необхідні умови використання ежекційної системи для утилізації легких фракції нафтопродуктів. Встановлено принципову можливість використання енергії стовпа нафти в резервуарі як силового привода струминного апарата системи утилізації нафтових газів.