Механіко-математична модель континуального тіла для інженерних розрахунків елементів нафтопромислового обладнання - Бедзір, А. О.; Величкович, А. С.; Бедзір, О. О. (Scientific Bulletin of Ivano-Frankivsk National Technical University of Oil and Gas, 2009)
Представлено механіко-математичні моделі континуального плоского тіла на основі шарнірно-стрижневої структури. Визначено сталі пружності матеріалу пластини (модулі пружності першого та другого роду, коефіцієнт Пуассона), необхідні для аналізу напружено-деформованого стану та розрахунку на міцність. Проілюстровано шлях використання запропонованої моделі для розрахунку суцільних плоских тіл що зазнають згинання.